Alla inlägg under november 2009

Bus

Av emma lundgren - 12 november 2009 08:42

 

Av emma lundgren - 12 november 2009 08:16

Morgonmil och morgonfil.

Fyndigt rim va?!( Synd bara att jag inte äter fil till frukost speciellt ofta...)

Just laddat upp mig med en halvliter fullkornsvälling, ägg/kesomacka å frukt. Välling är helt fantastiskt ju!

Kom å tänka på att jag å farmor brukade äta det till frukost när jag sov över, så jag var tvungen att gå å köpa. Och, ja det smakade lika gott! Osockrad Fullkorsvälling.


Har en halv avhandling att ta mig igenom innan dt är dags att gå till skolan Skulle helst vilja ta en nap istället, för att om möjligt förebygga att dennna dag bli som igår. Fick bokstavligt talat hålla upp ögonen med fingrarna på föreläsningen, det var Helt Omöjligt att hålla dem vakna!

Blev en lång dag i skolan. Efter lunch gjorde jag något korkat: saknat att vara sugen på kaffe så jag köpte mig en kopp. det var äckligt, men inte vidrigt, och jag fick i mig halva. Men min mage protesterade big time! Fick en hemsk kramp! Usch, inget mera kaffe!

När jag kom hem var jag så energilös å trött att jag bara lade mig ner och väntade på att motivationen å orken att träna skulle komma. Den kom aldrig. Istället kom Tobbe hem , och jag lyckades övertala honom att jag var värd att skippa dagens tur;)


När det äntligen var dags för vad jag längtat efter sedan 9.00 den morgonen: att sova, så gick det inte. Var tvungen att gå upp och slå på datorn och googla på "höghöjdsträning +gravid"Satt uppe alldeles för sent utan att få fram någon vettig information. Om det är någon som kan något om ämn; dela gärna med er!

Även om jag inte går in för att tävlingträna, inte ens träna hårt, varken nu eller i Sydafrika är det ju inte så kul om jag inte orkar någonting pga tunn luft, eller om det rentav inte är bra för babyn..

Nu ligger ju Potch endast 1500m öh, så det är väl kanske ingen hög höjd att tala om egentligen..


Jaja, då var det den där avhandlingen då...


Av emma lundgren - 11 november 2009 07:24

En God Morgon blir det oftast när jag vaknar tidigt (vakanar alltid tidigt..), startar dagen med löptur och frisk luft med världens bästa Lotta, och avrundar med dusch och god frukost.

Bäst är det på lediga dagar då jag kan äta frukost extra lääänge, läsa tiding.. och sedan ta en powernap...å så gött!

Idag är det onsdag och inget sådant lyx blir av.

Just sprungit vår vanliga rutt i Slottskogen. Ibland undrar jag hur vi inte kan tröttna på varven där om och om och om igen..Men det finns ju inget direkt bättre alternativ. På onsdagar å fredagar är Bootcamp/ militarytraining-gänget där 6.00 Står i givakt och gör sina hemska multi-max övningar med sandsäckar, dunkar, hopp och sprint i backe. Säkert grymt bra träning, men vem fasen är vaken, laddad å pigg för något sådant när kl är före fan?! Nä, jag skulle aldiig kunna köra bootcamp, eller någon annan form av hård träning sådär tidigt! Kroppen skulle vägra och jag skulle förmodligen skada mig. Imponerad av dem som kan!




Av emma lundgren - 10 november 2009 08:30

 

Såhär mycket plats tar bebisen nu;)

Syns ju helt klart att det är någon därinne, magrutorna är inte direkt framträdande längre;)

Ska bli intressant att se hur mycket den stackars ormens huvud kommer att utvigdas..och hur det kommer att se ut post-graviditet...

Av emma lundgren - 9 november 2009 20:53

Usch vilken dag! En sån dag som inte alls behöver vara med!

Det är faktiskt så att jag tom får tycka lite synd om mig idag.

Illamående, migränhuvudvärk å frossa. Hela dagen:(

Rullade ner till skolan, men blev inte långvarig.

Missade tydligen en kanonfördeläsning! Coaching! Fasen att det ska vara då! Typiskt. Hittills har det inte varit en enda bra föreläsning under de två månade jag gått på programmet. Synd att den första var just idag:(

Sov sedan mellan 12-16. Det sjuka är att förra måndagen var det exakt likadant! Men då vaknade jag med huvudvärk å illamående å låg hela dagen. Måndagssyndrom, skulle man kunna tro..

Nää, nu får det vara slut på detta! Kommer ju inte klara av skolan, eller min vardag, om det ska vara såhär hela tiden! Det är inte så lätt att bara "bita ihop" när det känns som jag ska spy varje gång man andas ut, för att inte tala om när någon i min närhet snusar, dricker kaffe eller något annat äckligt. De dagar jag dessutom har sådan här huvudvärk så att blunda är det enda möjliga gör det ju inte lättare.

Men å andra sidan..när jag tänker på den lilla som väntas bli jag glad:)

Och jag förstår ju faktiskt varför det är kvinnan som är gravid å inte mannen. Han skulle dö på kuppen! Tänk bara på hur ynklig och hjälplös en förkyld kille är..;)


Nu är det dags att sova. Igen. Hur nu det ska gå efter att ha sovit hela dagen. Men med tanke på hur trött jag är hela tiden ska det nog inte vara några problem;) Att sova är fantastiskt underbart!

Jag och katten har ungefär samma sovrutiner just nu (förutom att han går upp runt kl 4 för det mesta..)

Eller för att citera en klasskompis "Frågan är om inte du har sovrutiner liknande mitt kusinbarn Elin 2 år.."

Hahaha


Dagens träning: I princip ingen.

Morgonlöp 65 '. Mer blev det inte, passet får vänta till imorgon ,då tänker jag inte må såhär kasst!

Godnatt!


Av emma lundgren - 8 november 2009 21:18

Är det idag. Lagat farsdagsmiddag: Spagetti bolognese med parmesan, pappas favoriträtt. Tyvärr bor han 200 mil norrut och fick därav inte smaka. Skickade även en tårta på posten.


Nu har jag nästan bestämt mig för att ge upp med att försöka styrketräna på gymmet. Det bara gåår inte!

Hur mkt jag än förberett vad jag ska köra så har jag den sista tiden omöjlig kunnat motivera mig att köra klart.

Det är för tråkigt helt enkelt.Idag efter jobbet blev det 2 halvdana övningar, sedan gav jag upp och gick hem.*dåligt*

Å ena sidan var det en väldigt trött dag idag, så trött å varm å snurrig att jag tom tog febern när jag kom hem. Men tror inte det hade gjort någon skillnad i styrkemotivation även om jag varit pigg och fräsch!

Nä, ska försöka få gjort de nödvändiga ,skadeförebyggande "löp-övningarna" hemma istället, och sluta slösa tid på att göra ingenting på gymmet. I alla fall en tid.


Vi har kollat å drömt om hus. Hittat två helt fantastiska drömhus i helg! (Nog för att vi hittar minst ett sådant i veckan, så förmodligen kommer vi även hitta något när det är dags att slå till..)

Blir så sugen! Tänk att bo ute i naturen, nära vatten. Helt underbart! Nackdelen är ju dock att det inte är gångavstånd till skolan om vi bor 3-4 mil från Göteborg...

Hus eller inte?

Stan eller "landet"?


Dagens träning:Distanslöpning 1h 55min i ett kalt Änggårdsbergen i den gråa morgonstunden

Av emma lundgren - 7 november 2009 19:58

Sovit på fel sida. Vaknat på fel sida. Börjat dagen på fel sätt. men jag tog mig igenom den ganska bra ändå!

Jobbat har jag gjort större delen av dagen. Sålt jackor i massor. Vintern är här, det märks! Kul att folk satsar på kvalitè!

För att vara glad och trevlig expidit å kollega dränkte jag mitt kinkhumör i en påse godis innan start.

Har inte mått illa på 2, TVÅ!, hela dagar nu!!Yippie! Ätit både godis, kaka, pizza å annat trams som jag  i mitt gravida tillstånd fått sjuk avsmak för. Men igår och idag gick det ner utan problem. Illamåendet kanske är borta nu...??

Hoppas jag ska slippa det här illamåendet hädanefter! Och få tillbaka matlusten! Inte för att jag tänkt proppa i mig massa sötsaker, utan för att det är trist att aldrig vara hungrig och ha en magsäck likt en ärtas storlek.

Magsäcken måste krympa på något sätt! I vanliga fall äter jag mycket. Ja, överraskande mycket för att vara en tjej i min storlek. Men nu blir jag plötsligt proppmätt på hälften!

Och det är galet konstigt så smaken ändras. Mina största laster, kaffe, mörk choklad å äpplen, är plötsligt det äckligaste jag kan tänka mig (eller äpplen funkar väl lite ibland..)

Gott är numera potatis (gud vad spännande sak att äta!), fullkornsvälling, fil med banan, citrusar i mängder och annat skumt. Undra vad det beror på att smaken ändras så??


Löpvila dag. Slitna ben efter veckan, och långpasset som jag med möda genomförde i regnet igår.

Istället blev det jett kort pass på cykel inne, efter jobbet

60 min cykel med 25min tröskelintervall inlagt, + lite bål.

Hade egentligen tänkt köra ett crosspass styrka, men jag hade inte lust eller motivation för det. Får bli imorgen. Har inte cyklat på evigheter. Cykla inne är ju inte direkt det roligaste som finns, men idag kändes det som en perfekt aktivitet.

Hemma i boet igen överraskade min (rastlösa?)snart friska sjukling mig fullständigt. Vad har han gjort om inte:

*Handlat kattmat

*Rensat kattskit på gården

*städat

*städat bakom kylen

*fixat skrivaren

*städat köksskåp

*köpt rosor

*Lagat en fanstastisk kyckling och rotsaker i lergryta

...och lite till

Allt det skulle ta mig en vecka att få gjort!

Tänk om alla hade en sån fantastisk pojkvän! Men han är Min!;)

Av emma lundgren - 5 november 2009 21:06

6.45 kort morgonpass på 42'med ben me fruktansvärd träningsvärk från styrkan igår. Det slarvas med styrka nu. Det slarvas med allt utom löpning. Är otroligt omotiverad till allt annat.

Efter blev det "hotellfrukost "(läs:lyxfrukost hemma) med min feberfrossande älskling.

Efter några timmar i zombiesovande tillstånd i skolan, tröttheten är hemsk just nu, var det dags för intervall.

17.00 37' distans, följt av 3x10min intervall. Är verkligen överens med mig själv om att det inte finns något som helst fokus på fart, mängd, prestation...just nu. Bara att underhålla och bevara kondition och löpform så länge det går. Bara njuta av löpninge och ha roligt. Men såj**la roligt är det inte alltid att inte känna igen sin kropp. Att vara ljusår från den vanliga orken och farten. Det där "lilla extra" existerar öht inte. Det är en märklig känsla att kroppen förändras, att bålkontrollen liksom är helt borta. Men spännande samtidigt. Lite sur var jag nog när jag kämpade ensam där längst bak. Tävlingsmänniskan i mig kan ju inte bara gå och dö ut. (det vore ju hemskt bara det!)

Motivationen att träna blir inte densamma när man inte går till passet med ett jävlaanamma att nu ska jag köra hårt, springa så fort, så långt i den farten,att inte ha något mål, inget lopp att träna för. Men jag försöker hela tiden se njutningen i att inte ha det nu. Det är en avkoppling i sig. Att kunna göra det som känns bra för dagen.

Och jag är faktiskt väldigt nöjd att jag körde passet. Det är så mkt roligare att träna med andra!

Nöjd är jag också över den fantastiska chili/mango kycklinggrytan jag just lagat.

Och nöjd och lycklig blir jag när jag tittar på min tvåbenta och min fyrbenta älsklingar som gosar här brevid!

Godnatt!

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<<
November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards