Alla inlägg den 10 mars 2010

Av emma lundgren - 10 mars 2010 20:19

   Risotto      Handla: Avorioris, lök, purjolök, matlagningsvin, buljong, kantareller(eller annan svamp), kycklingfilè,paprika, purjolök,& parmesanost

Laga:Följ anvisningarna för riset på ris-förpackningen! Enkelt!

     Hacka purjolök, kyckling & paprika och fräs det med svampen & salt &peppar. Häll i det i riset när det är klart. Mums!   Emmas köttferssås

Handla: Köttfers, lök, morot, champingjoner, buljong, vitlöksklyfta,krossade tomater

Laga: Fräs köttfers och lök+ champingjoner,krydda med salt och peppar.Pressa i en vitlöksklyfta. Lös en halv buljongtörning i 1-2dl vatten och häll i blandningen. Häll i de krossade tomaterna. Krydda ev med lite chilipeppar om du önskar. Låt det koka ett tag för att koka in smaken. Häll sist på några rivna morötter och rör om. Severa med pasta.

Obs: kan variera med veg.färs om du vill ha rätten vegetarisk!

  Köttbullar, mos & rårörda lingon.

Handla: Köttfers, lök, potatis, morötter, lingon(plocka själv!)

Laga: Köttbullar: Tobbe lagar, kolla "Rutiga kokboken" eller nåt..;)

Mos: Koka potais, mosa. Häll i lite mjölk, salt och vitpeppar. Mosa mera!

Rårörda lingon: Tina de frysa lingonen i hett vatten. Häll dem i en gryta och blanda runt med lite socker på ganska låg värme. Gör stor sats så räcker det till frukostgröten sen!

Obs:För mkt socker=sylt!

Av emma lundgren - 10 mars 2010 20:04

Om igår var en dag då jag var effektivare och piggare än någonsin. En dag då jag fick massa gjort, plugg, två träningspass och mer därtill, och var pig och glad, så är idag precis det omvända. Trött, trött, trött. Kunde inte sova för bebisen vände sig och snurrade. Blir nästan lite vimmelkantig, känns som hela innandömet snurrar runt. Hur ska det kännas om en månad??

Vaknade av samma orsak äckligt tidigt. Var dock pigg så det blev morgonspin och frukost på jobbet. Det blir ofta frukost på jobbet på veckorna. (även om jag aldrig jobbar numera..)Trevligt med sällskap:)

Pigg fram till frukost men sedan var det roliga slut.Tagit mig igenom mitt-i-veckan dagen i motvind, med en powernap som medicin. Pluggat och lagat en massa mat. Känner mig stolt och huslig;) Funderar tom på att baka bröd någon dag. Och på att baka en kaka till föräldrargruppen på måndag. Hjälp! Har detta med hormoner att göra? Tobbe blev iaf glad när han kom hem och såg att jag konstuerat hela 8 matlådor + middag!

Imorgon är det tenta igen. Hoppas den går bra. Sedan är det bara två kvar efter det...

Av emma lundgren - 10 mars 2010 19:59

  Vi har köpt barnvagn! Vårt livs första barnvagn! Hur många vuxenpoäng genererar det tro?

Eller beställt barnvagn, kanske är rättare sagt, -det är 8 veckor leveranstid! 8 veckor! Tack å lov beställde vi nu, annars finns det risk att bebis kommer före vagn. En Urban Jugle blev det iaf. En ny sittdel, modell 2010, samt en begagnad liggdel.

* Herkules provar liggdelen här på bilden ovan

Med regnskydd, guldig åkpåse med döskallemotiv, och skötväska! Hela kitet!

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards