Direktlänk till inlägg 10 mars 2010
Risotto Handla: Avorioris, lök, purjolök, matlagningsvin, buljong, kantareller(eller annan svamp), kycklingfilè,paprika, purjolök,& parmesanost
Laga:Följ anvisningarna för riset på ris-förpackningen! Enkelt!
Hacka purjolök, kyckling & paprika och fräs det med svampen & salt &peppar. Häll i det i riset när det är klart. Mums! Emmas köttferssås
Handla: Köttfers, lök, morot, champingjoner, buljong, vitlöksklyfta,krossade tomater
Laga: Fräs köttfers och lök+ champingjoner,krydda med salt och peppar.Pressa i en vitlöksklyfta. Lös en halv buljongtörning i 1-2dl vatten och häll i blandningen. Häll i de krossade tomaterna. Krydda ev med lite chilipeppar om du önskar. Låt det koka ett tag för att koka in smaken. Häll sist på några rivna morötter och rör om. Severa med pasta.
Obs: kan variera med veg.färs om du vill ha rätten vegetarisk!
Köttbullar, mos & rårörda lingon.
Handla: Köttfers, lök, potatis, morötter, lingon(plocka själv!)
Laga: Köttbullar: Tobbe lagar, kolla "Rutiga kokboken" eller nåt..;)
Mos: Koka potais, mosa. Häll i lite mjölk, salt och vitpeppar. Mosa mera!
Rårörda lingon: Tina de frysa lingonen i hett vatten. Häll dem i en gryta och blanda runt med lite socker på ganska låg värme. Gör stor sats så räcker det till frukostgröten sen!
Obs:För mkt socker=sylt!
Härliga lördag. älskar numer helgerna då jag brunar börja dagen med en löptur med bara jag och mig själv och sedan frukost med familjen. Nu blev det förvisso frukost ensam då den ena är ute och springer intervaller, den andra sover(tack och lov) och ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 | |||||||
|